Værdier

Vejen mod en bæredygtig fremtid

Co2 neutralt hotel
Green key

Et ophold på Hotel Kong Arthur er først og fremmest en god seng at sove i og venlige og imødekommende værter i lobbyen. Men det er også lidt mere end det. Vi ønsker at gøre verden lidt bedre i morgen, end den var i går, og derfor engagerer vi os i vores omverden. Det har vi gjort i mange år, og det bliver vi ved med.

Vi har gjort bæredygtighed til en helt central del af vores drift og tænker bæredygtige alternativer ind i så mange aspekter som muligt. Det er blandt andet grunden til, at vi i en lang årrække, faktisk siden 2009, har været Green Key-certificerede. Certificeringen strammer hvert år reglerne for hoteller, og det betyder, at vi altid er up-to-date med nye branchespecifikke implementeringer.

Vi elsker at være Green Key-certificerede, men det er ikke helt nok for vores bæredygtige ambitioner. Derfor arbejder vi også aktivt med andre mål, der går ud over Green Key.

Fra visioner til handling: Vores arbejde med FN’s Verdensmål

For at sætte arbejdet i system har vi udvalgt fire af FN’s Verdensmål, der sætter vores bæredygtighedsmål i perspektiv og giver os en rettesnor. De fire verdensmål er udvalgt med hjælp fra alle medarbejdere i virksomheden på baggrund af deres relation til vores virksomhed, og til arbejdet er der nedsat fire bæredygtighedsudvalg, der involverer både medarbejdere, ledere og direktører. De fire grupper arbejder fokuseret med hver sit verdensmål, men også som en samlet enhed, fordi verdensmålene på fineste vis associerer sig med hinanden.

Verdensmål 17

Der er 17 verdensmål, og vi har valgt at starte med det sidste af dem. Verdensmål 17 handler om at skabe partnerskaber mod bæredygtig udvikling, og vi starter med det, fordi vi synes, det er det vigtigste mål, vi kan bidrage med, og fordi det trækker tråde til de andre verdensmål, vi arbejder med. Med to hoteller, og hvad der hører til af morgenmadsrestaurant, lobbybarer, dyneskift og meget andet, mener vi, at vi er i en position, hvor vores valg af leverandører – og især partnerskaber – gør en reel forskel.

Derfor går vi løbende vores leverandører efter i ”klimasømmene”. Nogle skiftes ud, mens andre, som for eksempel vores eksterne rengøringsselskab, har fulgt vores eksempel og sat fokus på bæredygtighed i deres virksomhed. Andre leverandører, der selv er godt med på bæredygtighedsfronten, har hjulpet os med at finde bæredygtige løsninger i deres leverancer til os. Det er hos os helt essentielt, at vi kan få ny viden af vores partnerskaber samtidig med, at vi kan dele vores viden med dem. Når dét sker, er det naturligt for os at lade vores leverandører overgå til reelle partnerskaber.

Verdensmål 7

Verdensmål 7 om energiforbrug er vigtigt for os at fokusere på, fordi vi som døgnåbent hotel bruger en del strøm og varme, og fordi ikke-vedvarende energiressourcer skader vores planet. Ved blandt andet at støtte vedvarende energikilder og vælge LED-pærer som lyskilde i vores lamper kan vi reducere vores CO2-udledning. Samtidig genererer vi affald, som skal håndteres på en hensigtsmæssig måde. Vi affaldssorterer (selvfølgelig) for at hjælpe vores fælles forbrændingsanlæg med at genanvende så mange ressourcer som muligt.

For at få et realistisk overblik over hvor meget strøm og varme, vi bruger, og hvilke områder på hotellerne, der kræver mest energi, har vi derudover opsat fjernmålere på vores elmålere og termostater.

Verdensmål 8

Vi ønsker at være en attraktiv arbejdsplads, hvor der er plads til alle. Derfor arbejder vi aktivt med verdensmål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst. For os betyder det blandt andet, at vi gør meget for at tiltrække medarbejdere, der passer til vores profil, uden at status som f.eks. ”flexjobber” har den store betydning.

For vores ansatte gør vi meget for fortsat at være en behagelig arbejdsplads. Vi er alle sammen passionerede og initiativrige, men det er kun muligt at være det, fordi vi kan have det sjovt, når vi er på arbejde – uden at gå på kompromis med vores professionalitet. Medarbejdertrivslen er også båret af blandt andet høj fleksibilitet for den enkelte, betalt rygestop og rygestopmidler, medarbejderyoga om sommeren og en omsorgsgruppe, der drysser ekstra omsorg, hvis en medarbejder f.eks. har været igennem en periode med særlig travlhed.

Verdensmål 12

Hele verden forbruger som aldrig før, og det er desværre ikke realistisk at stoppe helt med det. Men selvfølgelig skal det gøres på en ansvarlig måde, og derfor giver det god mening for os at fokusere på verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion. For når vi vælger en ny leverandør eller skal renovere en hel hotelfløj, så er det vigtigt for os at vælge leverandører, der deler vores verdenssyn, og materialer, der holder længe.

Som resultatet er ingen af de ting, som findes eller bruges på hotellet, tilfældigt udvalgte. Sæben, håndklæderne, paraplyerne – det hele er det bedste af det bæredygtige. Det samme gælder i vores morgenmadsrestaurant, der ud fra principperne om ny nordisk mad udelukkende har lokale og gerne økologiske ingredienser på menuen. Det fortjener vores gæster, og det fortjener planeten.

Et vedvarende engagement

Store bæredygtige tiltag tager tid at implementere, og selv om vi gerne ville, har vi ikke ressourcerne til at gøre det hele på én gang – og helst i går. Men vores erfaring siger os, at et kontinuerligt arbejde med bæredygtighed er en god vej at gå: Det fører os sikkert videre mod en bedre verden, og det er hele pointen.

Faktisk har CEO Kirsten Brøchner og CCO Pia Schmølker længe haft visioner om at gøre noget ekstra for at sikre en god fremtid for vores planet. Allerede i 2007 blev der gjort en masse for at skabe en energineutral virksomhed. Dengang blev både Hotel Kong Arthur og søsterhotellet Ibsens Hotel anerkendt som CO2-neutrale. I 2009 var daværende Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune Klaus Bondam på besøg til en snak om bæredygtige muligheder og udfordringer og for at afprøve Hotel Kong Arthurs elbiler, som i en årrække blev lejet ud til hotellets gæster. Det var samme år, som vi blev Green Key-certificerede, og vi har ikke set os tilbage siden.

Herunder kan du læse mere om et par af vores bæredygtige samarbejder, og hvorfor vi har valgt at samarbejde med netop dem.

CleverCoffee

Mere end bare en kop god kaffe

Personalet i morgenmadsbuffeten og lobbybaren brygger hver måned kaffe af 200 kg bønner til hotellets gæster. Derfor ser vi det som en forpligtelse at sørge for, at kaffen ikke bare smager godt, men også har en positiv indvirkning på vores planet og de kaffefarmere, der planter og plukker kaffen. Vi får kaffebønner leveret fra det århusianske kafferisteri CleverCoffee, der har gjort det til en levevej at gøre kaffe mere bæredygtig – for planeten og for kaffefarmerne. Er du fristet til at prøve noget nyt, så prøv en lysristet kaffe. Ellers kan du selvfølgelig også få den velkendte mørkristede kaffe.

Njord

Gin med smag af naturen

Når du får en gin og tonic, vil ginnen som oftest være lavet af en blanding af enebær, korianderfrø og få andre urter. Det århusianske gindestilleri Njord udfordrer den originale opskrift og skaber nogle mere interessante varianter med naturens smage i fokus. Destilleriet har både et fast sortiment med de mest solgte ginvarianter og sæsonprægede varianter med håndplukkede bær og planter fra nærområdet. Fordi ginvarianterne er smagsgivende i sig selv, smager de fantastisk med en god tonic. Vi kan dog godt lide at udfordre de gængse cocktailopskrifter og serverer gerne ginnen sammen med en ginger beer eller hyldeblomstdrik i stedet.

Njord gin i baren

Quilt of Denmark

Bløde dyner med bløde værdier

Er sengen det vigtigste for dig, når du sover på hotel? For mange er det. Den gode nats søvn er afgørende for, hvordan du har det i løbet af dagen, og derfor gør vi meget for at skabe de bedste betingelser for vores gæsters søvnkvalitet. Vi har ekstra lange dyner på 220 cm, der er produceret her i landet af Quilt of Denmark. Derudover er de certificeret med blandt andre Svanemærket, Oeko-tex, Asthma Allergy Nordic og Downpass. Så kan du sove trygt velvidende, at dyner og puder er fremstillet i overensstemmelse med de højeste miljømæssige, allergivenlige og dyreetiske standarder.

Quilt of denmark

Få det hele med

Få nyheder og kampagner direkte i din indbakke 4-5 gange om året.

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.