Mad og drikke

Brød fra lokale bagere

På menuerne for vådt og tørt finder du en forlængelse af hotellets særegenhed

Den nordiske stil, som du kender fra lobbyen, har vores kokke ført med over i morgenmadsbuffeten, hvor der er fokus på lokale råvarer og danske smage. I baren finder du fordanskede versioner af dine yndlingscocktails, men bare rolig, de smager endnu bedre end originalerne. Nedenfor kan du læse om den mad og drikke, vi serverer på hotellet, og hvorfor vi prioriterer lokale varer frem for økologiske. Ved du ikke, hvor du skal spise frokost eller aftensmad? Husets restauranter har velsmagende mad på menuerne fra forskellige steder i verden.

Morgenmad

Vores ny nordisk morgenmadsbuffet er sammensat af udvalgte ingredienser, der giver smag, saft og kraft på vores breddegrader. Morgenbrødet er bagt af nordiske kornsorter, safterne er lavet af frugter i sæson, og du kan smage skinke, pølse og oste fra lokale, økologiske landbrug. Vi tror nemlig på, at det lokale, det bæredygtige og det velsmagende kan forenes, så dagens første måltid ikke kun ligger en god bund for dagen, men også sætter et positivt præg på vores verden.

Du kan tilkøbe morgenmad, når du booker et værelse. Det er også muligt at spise den ny nordiske morgenmad, selv om du ikke du bor på hotellet. Har du lyst til at forkæle en af dine kære med en ekstraordinær madoplevelse, så kan du nemt booke tid online.

Ny Nordisk Morgenmad

Morgenmadsbuffet, lavet af de bedste lokale råvarer

Mandag–fredag kl. 6.30–10.00.
Weekend og helligdage kl. 7.00–11.00.

Pris pr. person: 250 kr.

Familietilbud

Vi ved, at det er dyrt at rejse – især når man rejser med hele familien. Derfor har vi et familietilbud til jer, der rejser med et eller flere børn. Børn op til 17 år spiser til halv pris i selskab med to voksne:

  • 2 voksne + 1 barn: 625 kr.
  • 2 voksne + 2 børn: 750 kr.
  • 2 voksne + 3 børn: 875 kr.

Du kan købe familietilbuddet online, når du bestiller direkte hos os, eller i receptionen når du ankommer.

Udvalg af morgenmad på Hotel Kong Arthur. Mere om mad og drikke

Bæredygtige ingredienser er ikke nødvendigvis økologiske


Bæredygtighed er vigtigt for os i alle aspekter af hotellets drift – også i morgenmaden. Det samme er økologi. Men vi vælger alligevel at prioritere vores indkøb til morgenmaden ud fra devisen om, at det først og fremmest skal være til mindst mulig gene for vores planet. Derfor fravælger vi et økologisk æble, hvis det kommer fra Spanien, og vælger i stedet et konventionelt æble fra Slagelse, der har en kortere transporttid.

For at gøre valget lettere for vores kokke og nemmere at forstå for vores gæster, har vi udarbejdet nogle dogmeregler:

  • Vi køber helst lokale økologiske produkter.
  • Er det ikke muligt, køber vi lokale konventionelle produkter.
  • Kan det ikke lade sig gøre, køber vi økologiske udenlandske produkter.

Vi har derudover valgt at portionsanrette enkelte elementer i buffeten, fordi øjnene godt kan lade sig friste til mere end maven kan rumme – og madspild er spildt energi. Det sikrer samtidigt, at vores gæster går fra morgenbordet med en god følelse i kroppen, fordi de ikke har overspist.

For at sænke CO2-udslippet fra vores madleverandører har vi valgt at få leveret varer færre gange om ugen. Ved kun at få leveret blandt andet mejerivarer hver anden dag, sparer vi på antallet af kilometer kørt i lastbil. Alt sammen er tiltag, vi har indført for at gøre en forskel for vores planet.

Økologisk Spisemærke


60-90% af råvarerne på morgenmadsbuffeten er økologiske, og derfor har vi modtaget det økologiske spisemærke i sølv. Det betyder, at de ingredienser, vi bruger, er lidt dyrere i indkøb, men vi vil gerne være med til at støtte et bæredygtigt landbrug uden sprøjtegifte. Samtidigt ved vi, at vores gæster sætter pris på økologi og kvalitet. På grund af vores dogmeregler har vi ikke intentioner om at opnå det økologiske spisemærke i guld. Vi tror nemlig ikke på, at guldmærket er det mest bæredygtige valg, simpelthen fordi vi ville være nødsaget til at købe flere udenlandske produkter, der er blevet transporteret over lange afstande med et stort CO2-aftryk til følge.

Har du for travlt til morgenmad?


Travle dage er ingen undskyldning for at springe morgenmaden over. Tværtimod bør du måske netop på de travle dage sørge for at få tilført god energi til kroppen. Derfor har vi sørget for, at du også kan få en nærende morgenmad, når du skal hurtigt ud ad døren eller tidligt af sted. Bestil en Grab & Go-morgenmad, og få en pose med en bolle, kaffe, frisk frugt og en flaske med vand. Grab & Go koster 95 kr. og kan afhentes mellem kl. 6.00–7.30. Bestil Grab & Go i receptionen eller i morgenmadsrestauranten dagen i forvejen.

BAREN

Det bedste af det gode

I lobbybaren kan du få de bedste af de gode cocktails, men i en lidt anden version. Vi vælger alle ingredienser med omhu og bruger kun de rigtig gode spiritus, tonic, bær, krydderier osv. Vi baserer de fleste cocktails på lokale eller nordiske spiritus, hvoraf mange er økologiske. Nogle ingredienser er hentet lidt længere væk – for at finde det bedste produkt. Vi byder selvfølgelig også på både vin og øl og bestræber os på at vælge de bedste i lidt forskellige kategorier. I baren har så vidt muligt taget højde for produkternes bæredygtighed og valgt økologisk, når det er muligt.

Se barmenuen her.

Snacks

 

Vores erfaring er, at alkohol gør sig bedst, hvis der hører noget salt, noget sprødt og noget umami med. Det skal vores gæster selvfølgelig have mulighed for at få, mens de nyder en drink eller en øl i baren. Spørg værterne i baren, hvad de kan tilbyde.

Njord i baren

Vores restauranter

Trænger du til at gå på opdagelse i verdenskøkkenerne, kan vi anbefale vores tre restauranter. Der er lidt til enhver smag med italienske La Rocca, spanske Pintxos og japanske Sticks’n’Sushi. Vores restauranter er meget populære, så husk at bestille tid i forvejen.

Få god mad og god energi på Hotel Kong Arthur.
Sticks n sushi. Foto af Andreas Karlsson
ITALIENSK

La Rocca er indbegrebet af autentisk italiensk mad i en uformel stil. Personalet er desuden store vinkendere, der regelmæssigt arrangerer vinsmagninger, og de giver gerne en vinanbefaling til aftenens menu. Vi anbefaler især deres hyggelige gårdhave til de varme sommernætter. Restauranten har plads til større grupper.

Åbningstider
Alle ugens dage: kl. 12.00 – 22.30

Adresse
Vendersgade 23-25, 1370 København
Tlf.: 33 12 66 55
www.larocca.dk

SPANSK

Med en erfaren spansk kok i køkkenet garanterer Pintxos autentiske kulinariske oplevelser fra de forskellige regioner i Spanien. På menukortet finder du et varieret udsnit af spændende tapasretter, men også hovedretter med fisk og kød samt lækre desserter. Når vejret er godt, slår personalet dørene op til udendørsservering i den skønne gårdhave.

Åbningstider
Mandag – torsdag: kl. 17.00 – 23.00
Fredag – lørdag: kl. 17.00 – 00.00
Søndag: lukket (dog er der åbent den 12. og 19. februar)

Adresse
Nansensgade 63, 1366 København K
Tlf.: 33 93 66 55
www.pintxos.dk

JAPANSK

Sticks’n’Sushi serverer små enkeltstående delikatesser, hvor der er fokus på råvarernes kvalitet. Menukortet er en blanding af alle de velkendte sushianretninger, som nigiri og sashimi, og grillstegte lækkerier på spyd. Der er dermed lidt for enhver smag af både kolde og varme retter med kød og fisk samt japansk inspirerede salater er på menuen.

Åbningstider
Søndag – torsdag: kl. 11.00 – 22.00
Fredag – fredag: kl. 11.00 – 23.00

Adresse
Nansensgade 59, 1366 København K
Tlf.: 33 11 14 07
www.sushi.dk

Få det hele med

Få nyheder og kampagner direkte i din indbakke 4-5 gange om året.