Mad og drikke

Mondino drinks hos Ibsens

Spis en nem morgenmad i lobbyen eller deltag i den store morgenbuffet på vores søsterhotel

Når du bor på Ibsens Hotel, kan du vælge at spise en nem morgenmad i lobbyen eller deltage i den store morgenbuffet på Hotel Kong Arthur. I baren kan du få både vin og øl – og værterne laver også gerne en gin og tonic. Nedenfor kan du læse om den mad og drikke, vi serverer på hotellet, og hvorfor vi prioriterer lokale varer frem for økologiske. Ved du ikke, hvor du skal spise frokost eller aftensmad? Husets restauranter har velsmagende mad på menuerne fra forskellige steder i verden.

Cafémorgenmad på Ibsens Daily

Vi tilbyder frisk bagværk med en café latte til. Du kan få stillet din sult med en sprød surdejsbolle med ost og et stykke sødt bagværk til den søde tand. Vi har derudover også juice og yoghurt med granola og frugtkompot. Du betaler pr. stk. Se priserne på menukortet i lobbyen.

Ny nordisk morgenmadsbuffet på Hotel Kong Arthur

På Hotel Kong Arthur er morgenmadsbuffeten inspireret af det nordiske køkken, og her bydes der på alt, der får særlig saft og kraft på vores breddegrader. Alt det, der både smager godt og giver god smag i munden, men som samtidigt er lokalt og gerne økologisk. Morgenbrødet er bagt af nordiske kornsorter, du kan drikke safter af frugt i sæson og smage på skinker, pølser og prisvindende oste fra bæredygtige, økologiske landbrug. Både kaffe, te og saft er inkluderet i buffeten.

Har du en særlig præference? Vi har både veganske, glutenfrie og laktosefrie alternativer i morgenmadsbuffeten på Hotel Kong Arthur. Du kan altid spørge personalet i morgenmaden, hvis du har brug for at vide mere om maden.

Du kan tilkøbe morgenmad, når du booker et værelse. Det er også muligt at spise den ny nordiske morgenmad, selv om du ikke du bor på hotellet. Har du lyst til at forkæle en af dine kære med en ekstraordinær madoplevelse, så kan du nemt booke tid online.

Ny Nordisk Morgenmad

Morgenmadsbuffeten på Hotel Kong Arthur er lavet af de bedste lokale råvarer

Mandag–fredag kl. 6.30–10.00.
Weekend og helligdage kl. 7.00–11.00.

Morgenmadsbuffet inkl. kaffe og juice

Pris pr. person: 250 kr.
Pris for børn (0-17 år): 125 kr.
Gluten- og laktosefrie produkter samt vegetariske og veganske muligheder.

Familietilbud

Vi ved, at det er dyrt at rejse – især når man rejser med hele familien. Derfor har vi et familietilbud til jer, der rejser med et eller flere børn. Børn op til 17 år spiser til halv pris i selskab med to voksne:

  • 2 voksne + 1 barn: 525 kr. (normalpris 625 kr.)
  • 2 voksne + 2 børn: 640 kr. (normalpris 750 kr.)
  • 2 voksne + 3 børn: 750 kr. (normalpris 875 kr.)

Du kan købe familietilbuddet online, når du bestiller direkte hos os, eller i receptionen når du ankommer.

Udvalg af morgenmad på Hotel Kong Arthur

Bæredygtige ingredienser er ikke nødvendigvis økologiske

Bæredygtighed er vigtigt for os i alle aspekter af hotellets drift – også i morgenmaden. Det samme er økologi. Men vi vælger alligevel at prioritere vores indkøb til morgenmaden ud fra devisen om, at det først og fremmest skal være til mindst mulig gene for vores planet. Derfor fravælger vi et økologisk æble, hvis det kommer fra Spanien, og vælger i stedet et konventionelt æble fra Slagelse, der har en kortere transporttid.

For at gøre valget lettere for vores kokke og nemmere at forstå for vores gæster, har vi udarbejdet nogle dogmeregler:

  • Vi køber helst lokale økologiske produkter.
  • Er det ikke muligt, køber vi lokale konventionelle produkter.
  • Kan det ikke lade sig gøre, køber vi økologiske udenlandske produkter.

Vi har derudover valgt at portionsanrette enkelte elementer i buffeten, fordi øjnene godt kan lade sig friste til mere end maven kan rumme – og madspild er spildt energi. Det sikrer samtidigt, at vores gæster går fra morgenbordet med en god følelse i kroppen, fordi de ikke har overspist.

For at sænke CO2-udslippet fra vores madleverandører har vi valgt at få leveret mad og drikke færre gange om ugen. Ved kun at få leveret blandt andet mejerivarer hver anden dag, sparer vi på antallet af kilometer kørt i lastbil. Alt sammen er tiltag, vi har indført for at gøre en forskel for vores planet.

Økologisk Spisemærke

Fordi 60-90% af råvarerne i morgenmadsbuffeten er økologiske, har vi modtaget det økologiske spisemærke i sølv. Det betyder, at de ingredienser, vi bruger, er lidt dyrere i indkøb, men vi vil gerne være med til at støtte et bæredygtigt landbrug uden sprøjtegifte. Samtidigt ved vi, at vores gæster sætter pris på økologi og kvalitetsvarer. På grund af vores dogmeregler har vi ikke intentioner om at opnå det økologiske spisemærke i guld. Vi tror nemlig ikke på, at guldmærket er det mest bæredygtige valg, simpelthen fordi vi ville være nødsaget til at købe flere udenlandske produkter, der er blevet transporteret over lange afstande med et stort CO2-aftryk til følge.

Har du for travlt til morgenmad?


Travle dage er ingen undskyldning for at springe morgenmaden over. Tværtimod bør du måske netop på de travle dage sørge for at få tilført god energi til kroppen. Derfor har vi sørget for, at du også kan få en nærende morgenmad, når du skal hurtigt ud ad døren eller tidligt af sted. Bestil en Grab&Go-morgenmad, og få en pose med en bolle, kaffe, frisk frugt og kildevand. Grab&Go koster 95 kr. og kan afhentes mellem kl. 6.15–7.30. Bestil Grab&Go dagen i forvejen i receptionen.

BAREN

I lobbybaren finder du lækre øl, drinks og snacks

I lobbybaren kan du få velsmagende drinks som gin og tonic og rom og cola. Vi vælger alle ingredienser med omhu og bruger kun de rigtig gode spiritus, tonic osv. Vi baserer de fleste drinks på lokale eller nordiske spiritus, og mange er økologiske. Nogle ingredienser er hentet lidt længere væk – for at finde det bedste produkt. Vi byder selvfølgelig også på vin og øl og bestræber os på at vælge de bedste i lidt forskellige kategorier. I baren har vi så vidt muligt taget højde for produkternes bæredygtighed og valgt økologisk, når det er muligt.

Snacks


Vores erfaring er, at alkohol gør sig bedst, hvis der hører noget salt og noget sprødt til. Det skal du selvfølgelig have mulighed for at få, mens du nyder en drink eller en øl i baren.

Du kan læse mere om udvalget af drink og snacks i barmenuen i lobbyen.

Øl bliver skænket på Ibsens Hotel
Baren på Ibsens Hotel med glas og peanuts

Vores restauranter

Trænger du til at gå på opdagelse i verdenskøkkenerne, kan vi anbefale vores tre restauranter. Der er lidt til enhver smag med italienske La Rocca, spanske Pintxos og japanske Sticks’n’Sushi. Vores restauranter er meget populære, så husk at bestille tid i forvejen.

ITALIENSK

La Rocca er indbegrebet af autentisk italiensk mad i en uformelle stil. Personalet er desuden store vinkendere, der regelmæssigt arrangerer vinsmagninger, og giver gerne en vinanbefaling til aftenens menu. Vi anbefaler især deres hyggelige gårdhave til de varme sommernætter. Restauranten har plads til større grupper.

Åbningstider
Alle ugens dage: kl. 12.00 – 22.30.

Adresse
Vendersgade 23-25, 1370 København
Tlf.: 33 12 66 55
www.larocca.dk

SPANSK

Med en erfaren spansk kok i køkkenet garanterer Pintxos autentiske kulinariske oplevelser fra de forskellige regioner i Spanien. På menukortet finder du et varieret udsnit af spændende tapasretter, men også hovedretter med fisk og kød samt lækre desserter. Når vejret er godt, slår personalet dørene op til udendørsservering i den skønne gårdhave.

Åbningstider
Mandag – torsdag: kl. 17.00 – 23.00
Fredag – lørdag: kl. 17.00 – 00.00
Søndag: lukket

Adresse
Nansensgade 63, 1366 København K
Tlf.: 33 93 66 55
www.pintxos.dk

JAPANSK

Sticks’n’Sushi serverer små enkeltstående delikatesser, hvor der er fokus på råvarernes kvalitet. Menukortet er en blanding af alle de velkendte sushianretninger, som nigiri og sashimi, og grillstegte lækkerier på spyd, men også andre kolde og varme retter med både kød og fisk samt japansk inspirerede salater er på menuen.

Åbningstider
Søndag – torsdag: kl. 11.00 – 22.00
Fredag – fredag: kl. 11.00 – 23.00

Adresse
Nansensgade 59, 1366 København K
Tlf.: 33 11 14 07
www.sushi.dk

Få det hele med

Få nyheder og kampagner direkte i din indbakke 4-5 gange om året.

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.